Glasvezel =
een nieuwe vrijheid

Glasvezel =
een nieuwe vrijheid

Je wilt vrij zijn. Om te doen en te laten wat je maar wil. Zelf bepalen wat je doet, waar en wanneer. Niet afhankelijk zijn van één aanbieder voor snel internet, maar kunnen kiezen. Voor datgene dat het beste past bij jou en je leven. Daarom gunnen we iedereen glasvezel, het snelle en betrouwbare netwerk dat je al deze vrijheid geeft. Een nieuwe vrijheid. En die krijg je nergens anders.

Vergelijk aanbieders
Vrijheid om te kiezen

Vrijheid om te kiezen

Niet meer afhankelijk zijn van één aanbieder, maar zelf de provider kiezen bij wie jij je het meeste thuis voelt, tegen de beste prijs. En bevalt het niet? Dan heb je ook gewoon de vrijheid om over te stappen!

Bekijk aanbieders
Vrijheid in snelheid

Vrijheid in snelheid

Je eigen persoonlijke glasvezelaansluiting, die je niet hoeft te delen met de rest van de straat. Dat wordt genieten van internet zoals het is bedoeld. Supersnel, stabiel en echt betrouwbaar.

Hoe werkt glasvezel?
Vrijheid in tv-kijken

Vrijheid in tv-kijken

Je favoriete tv-programma kijken, waar en wanneer het je uitkomt? Met glasvezel heb je een enorme keuze aan zenders, interactieve televisie met Programma gemist en Video on demand. En dat allemaal in hoogste kwaliteit.

Een wereld aan mogelijkheden
Vrijheid in telefonie

Vrijheid in telefonie

Voordelig bellen zonder apart telefoonabonnement? Combineer dan internet met bellen bij je glasvezelaanbieder. Bellen via provider A en internetten via provider B? Alles kan, jij bepaalt!

Een wereld aan mogelijkheden
Vrijheid voor iedereen

Vrijheid voor iedereen

Wij gunnen iedereen glasvezel. Of je nu in de kern woont, in een buitengebied, of ondernemer bent. Iedereen wordt gratis voorzien van supersnel en betrouwbaar internet.

Vrijheid voor iedereen

Veelgestelde vragen

Als je je hebt aangemeld voor een abonnement, maar het benodigde aantal aanmeldingen wordt niet gehaald, dan gaat jouw abonnement ook niet in. Je zit dan dus nergens aan vast en het contract wordt ongeldig verklaard.
Het aanleggen van een glasvezelnetwerk kan alleen worden bekostigd als minimaal 35% van de bewoners een abonnement afsluit bij een aangesloten glasvezelprovider. We kunnen dan alle woningen en bedrijven in Schagen gratis op het netwerk aansluiten. De providers betalen namelijk een deel van de abonnementskosten weer terug aan E-Fiber voor de aanleg van het netwerk. Behoor jij tot de 35% bewoners die vóór 1 juli een abonnement afsluit, dan wordt jouw aansluiting bovendien meteen kosteloos geactiveerd. Sluit je pas een abonnement af nadat het netwerk is aangelegd en aangesloten, dan kost het activeren van de aansluiting maximaal €350.
Je gaat pas abonnementskosten betalen aan je provider wanneer het glasvezelnetwerk is aangelegd, de aansluiting in jouw woning is gerealiseerd én de glasvezelprovider zijn diensten bij jou gaat leveren. Je maakt met de provider een afspraak over de einddatum van je oude abonnement en de ingangsdatum van je nieuwe abonnement.
Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is heel kostbaar. Daarom kan het glasvezelnetwerk alleen worden aangelegd als minimaal 35% van de huishoudens vóór 15 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluit. We hopen dat de eerste schop al in 2018 de grond in kan. Maar samen met alle andere inwoners uit de gemeente Schagen moet dat lukken, toch?
Dan komt er de komende jaren waarschijnlijk geen nieuw glasvezelnetwerk en moeten de bewoners en ondernemers in de Gemeente Schagen het met de bestaande netwerken doen.
Sluit een abonnement af bij een van de glasvezelproviders. Wanneer 35% van de inwoners en bedrijven in Schagen vóór 15 juli 2018 een glasvezelabonnement heeft afgesloten bij een van de beschikbare providers, gaan we het glasvezelnetwerk daadwerkelijk aanleggen. En daar sluiten we vervolgens alle adressen in de gemeente Schagen gratis op aan!
Op het glasvezelnetwerk concurreren meerdere aanbieders met elkaar. In Schagen kun je nu kiezen uit negen providers. Sluit je een abonnement af bij een van deze providers voor het leveren van een internetdienst, dan wordt jouw woning gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk.
We willen graag na de zomer van dit jaar aan de slag in Schagen. Dus hoe eerder we weten of dat mogelijk is, hoe beter. Sluit dus vóór 15 juli 2018 een abonnement af. En gaat de aanleg van glasvezel uiteindelijk tóch niet door, dan gaat ook jouw abonnement niet in. Je zit dus nergens aan vast. Dat noemen wij nou vrijheid.‪‬‬‬‬‬‬
Dat hangt af van jouw internetgebruik en wensen. Kijk je weinig tv, dan heb je geen uitgebreid zenderpakket nodig. En heb je een bedrijf aan huis? Dan wil je waarschijnlijk een hoge internetsnelheid. Weet je niet wat je kiezen moet? Ga dan naar onze online keuzehulp. Hiermee kies je in 5 eenvoudige stappen jouw ideale abonnement.
Uiteraard, supersnel internetten via glasvezel en tóch je vertrouwde Ziggo tv-abonnement behouden is geen probleem. Neem dan een los internet (of internet en bellen) abonnement bij een van onze glasvezelproviders en een tv-abonnement bij Ziggo. Dat is helemaal niet zo duur. Een tv-abonnement van ZIggo is al verkrijgbaar vanaf €18,70 per maand. Tel daar bijvoorbeeld een 1000 Mb/s glasvezelabonnement bij op, en je betaalt bij elkaar iets meer dan €49 per maand. Aan jou de keuze!
Ja hoor, dat kan ook. Alleen kunnen we jouw woning dan niet meer gratis aansluiten. Het naderhand activeren van jouw glasvezelverbinding kost dan (maximaal) €350.
Ja hoor, dat kan! Als je je tv-abonnement bij je huidige provider wilt behouden en alleen wilt internetten via glasvezel, sluit dan gewoon een internet-only abonnement af bij je nieuwe provider. Aan jou de keuze!
Nee hoor, in jouw meterkast wordt alleen een speciaal glasvezelmodem gemonteerd. Hierop kunnen de bestaande tv-, telefoon- en internetkabels worden aangesloten. Ook draadloos internet blijft gewoon mogelijk. Voor digitale televisie krijg je in sommige gevallen een nieuwe decoder. Jouw nieuwe provider kan je hier alles over vertellen.
Helaas kan dat niet. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is nogal kostbaar. Dus we willen zeker weten dat genoeg mensen uit Schagen er straks gebruik van gaan maken. Wil je nog niet kiezen, maar wel genieten van de voordelen van glasvezel? Sluit dan alvast alleen een internetabonnement af. Je abonnement gaat namelijk pas in als je glasvezelaansluiting is gerealiseerd. In de tussentijd, of zelfs nog ná het aansluiten van je woning, kun je het abonnement dat je nu kiest gewoon nog aanpassen.
Absoluut niet. Volgens Ziggo bestaat hun netwerk voor 97% uit glasvezel. Dat is niet correct. Het totale netwerk van Ziggo bestaat uit 410.000 km coaxkabel (91,5%) en slechts 38.500 km glasvezelkabel (8,5%). De hoofdleidingen (tot aan de wijkcentrales) zijn wel van glasvezel, maar alle kabels die van de centrales naar de woningen lopen zijn van coax of koper. En juist dat laatste stuk is bepalend, want die coaxkabel deel je met jouw buurtbewoners en dat beperkt de mogelijkheden en de snelheid enorm.
Heb je een e-mailadres van je huidige provider, dan komt dat te vervallen. Van je nieuwe provider krijg je dan weer een nieuw e-mailadres. Maar eigenlijk raden we je liever aan om een provideronafhankelijk e-mailadres te nemen van bijvoorbeeld Outlook, Gmail of Live. Deze e-mailadressen blijven namelijk altijd bestaan en zijn overal ter wereld en bij iedere provider te gebruiken. Veel handiger toch?
Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk gaat alleen een deel van de straat open (vaak de stoep). Deze werkzaamheden zijn meestal binnen een dag klaar. De glasvezel wordt uiteindelijk via een boring in je woning gebracht, dus daarvoor wordt niet in je tuin gegraven.
Jazeker! Je kunt probleemloos overstappen van je huidige provider naar een glasvezelprovider. We raden je wel aan om je huidige abonnement pas op te zeggen wanneer jouw nieuwe abonnement geactiveerd is. Zo zit je geen minuut zonder internet, telefoon of televisie.
Geen probleem, dan komt er gewoon een extra aansluiting bij. Via deze nieuwe glasvezelaansluiting van E-Fiber kun je een concurrerend abonnement afsluiten bij een glasvezelprovider. En dat mag ook gewoon een consumentenabonnement zijn!